Počasie sa má zhoršiť, vodiči jazdite opatrne

25.01.2013 Celý región

Zdá sa, že dnešné počasie opäť potrápi najmä vodičov. Už od rána evidujeme na celom území Slovenska niekoľko nehôd, pod ktoré sa podpísalo zlé počasie. Pozornosť treba zvýšiť najmä na úsekoch, kde sa na cestách tvoria snehové jazyky a záveje.

Cesta I/61 z Cífera do Trnavy je v tejto chvíli neprejazdná, premávku odkláňa na mieste polícia z Cífera na Voderady a z Trnavy na Hrnčiarovce. Na ceste D1 zo Zelenča na Voderady v smere do Bratislavy sme znížili rýchlosť na 80 km/h, vietor na vozovku nafúkal desať centimetrovú vrstvu snehu. Na rýchlostnej ceste R1 z Nitry do Trnavy pri Bábe, Veľké Zálužie je z rovnakých dôvodov uzavretá cesta. Tvorí sa poľadovica a policajti tu riešia už piatu dopravnú nehodu. Na diaľnici D1 v smere Janovce - Poprad-Matejovce je znížená rýchlosť jazdy na 100 km/h a v niektorých úsekoch až na 80 km/h, dôvodom je taktiež tvorba snehových jazykov.

V piatok očakávame hustejšiu premávku, pretože najmä na víkend vyráža mnoho vodičov cez celé Slovensko za príbuznými. Aj v tento deň bude na cestách viac policajtov. Podľa operatívnej situácie budú najmä na miestach, kde je zvýšené riziko vzniku dopravných nehôd a kolízií. Tie možno predpokladať najmä na cestách, kde sa z dôvodu nafúkaného snehu tvoria snehové jazyky. Vyzývame preto vodičov, aby dbali na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami a znížili rýchlosť. Jazdu treba prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Dôležité je jazdiť opatrne, brzdiť uvážene a včas. Keď je povrch vozovky lesklý, neznamená to, že je len mokrý. Naplánujte svoju cestu v dostatočnom predstihu, aby ste sa nedostali do časovej tiesne a bezpečne dorazili do cieľa.

hovorkyňa Prezídia PZ
mjr. Ing. Denisa Baloghová
 

Vyberte región